winkelen poznan citytrip

Winkelen in Poznan: van boerenmarkt en souvenirs tot modern winkelcentrum

Is winkelen voor jou een belangrijk onderdeel van elke stedentrip? Zelf hou ik niet zo heel erg van shoppen, maar speciaal voor jou zet ik hier enkele tips op een rij voor als je wilt winkelen in Poznan. Van winkelcentrum met wereldmerken tot boerenmarkt en souvenirs uit Polen.

Winkelcentrum Stary Browar

Als je echt van winkelen houdt, mag je in Poznan Stary Browar niet overslaan. Dit complex bestaat deels uit de gebouwen van een 19e-eeuwse brouwerij (Stary Browar = Oude Brouwerij) en bevat winkels, restaurants, moderne kunstwerken en podia voor film, muziek en theater. De afwisseling van moderne ruimtes met industriële details, overblijfselen van de oude brouwerij en kunstwerken maakt van dit winkelcentrum eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Vergeet dus niet af en toe om je heen te kijken terwijl je de winkels van grote internationale merken en kleine Poolse boetiekjes in en uit loopt.

Souvenirs op en om Stary Rynek

Ben je vooral op zoek naar souvenirs? Dan kun je gewoon terecht op en om Stary Rynek, het mooie marktplein van Poznan. Hier kom je ongetwijfeld vroeg of laat terecht tijdens je stedentrip Poznan en dan zie je vanzelf dat er souvenirs worden verkocht onder de bogen van de ventershuisjes.

Plein in Poznan Stary Rynek

In de straatjes om het plein kom je nog meer leuke winkeltjes tegen, zoals deze winkel met Pools aardewerk: Kuchnia z plusem (adres: 23 Lutego 36).

winkelen in poznan

Boerenmarkt

Ook leuk om te bezoeken is de boerenmarkt op Plac Wielkopolski, vlak bij Stary Rynek. Behalve bloemen, groente, fruit en honing vind je hier ook textiel. Ik kwam er zelfs dezelfde sloffen tegen die ik in 1997 in Rusland heb gekocht – nostalgie!

Ik hoop dat ik je zo toch een beetje op weg heb geholpen als je op zoek was naar de beste plekken om te winkelen in Poznan. Wil je meer weten over Poznan, lees dan ook deze blogposts:

Had je mijn video over Poznan al gezien?

Ik werd uitgenodigd om Poznan te bezoeken voor Stralend Polen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.