Polen barst van de leuke steden en we hebben ze nog lang niet allemaal gezien. Dit is wat ik je er tot nu toe over kan vertellen…

Stedentrip Wroclaw

We waren in de zomer in Wroclaw en omdat het lekker warm weer was, deden we het rustig aan. We maakten deze stadswandeling en een rondvaart door de stad. Natuurlijk gingen we ook op zoek naar de kabouters van Wroclaw.

Nog veel meer activiteiten in en om Wroclaw kun je hier online boeken.

Stedentrip Poznan

In Poznan keek ik uitgebreider rond:

Stedentrip Krakau

Zelf ben ik helaas nog niet in Krakau geweest, maar ik sprak wel met twee Nederlanders die verliefd werden op Krakau, er gingen wonen en nu hun beste tips delen. Je kunt in Krakau ook een fietstour met een Nederlandstalige gids maken en allerlei andere activiteiten in en om Krakau ondernemen.

Hou je van voetbal en/of escaperooms? Dan is de Escape Tour Krakau een aanrader. Hierbij treed je in de voetsporen van de welgestelde wees Piotr Sadowski, leider van de harde kern van voetbalclub Wisla Krakow. Hij gebruikte zijn geld om zijn club te steunen en de hooligans van wapens te voorzien. Toen er een nieuwe clubdirecteur werd aangesteld, stuurde die de politie op hem af en moest hij Krakau zo snel mogelijk zien te verlaten via een geheime uitgang. Lukt dat jou ook?

Een kant-en-klare stedentrip Krakau kun je boeken bij de ANWB.

Stedentrip Warschau

Hoewel Warschau niet schijnt te voldoen aan het stereotype beeld van een mooie stad, ben ik wel erg benieuwd naar de Poolse hoofdstad. Je kunt ook een leuke fietstour door Warschau maken of andere activiteiten in en om Wroclaw boeken.

Of verken Warschau alsof het een escaperoom is. Je duikt dan in het verhaal van Irena Sendler, een vrouw die zoveel mogelijk kinderen wilde redden uit de getto van Warschau, ongeacht hun religie of nationaliteit. Irena was slim en bedacht allerlei manieren om kinderen ongezien de getto uit te krijgen. Hiervoor had ze natuurlijk een ‘geheime uitgang’ nodig. Tijdens deze Escape Tour van Warschau maak je kennis met de geschiedenis van Warschau en kom je op Irena’s geheime plekken. Lukt het ook om binnen 2 uur de uitgang te vinden door raadsels op te lossen en aanwijzingen te ontcijferen?

Stedentrip Gdansk

Gdansk schijnt dan weer wel erg mooi te zijn. Veel mensen combineren een bezoek aan Gdansk met Gdynia en Sopot. Ook in Gdansk kun je goed fietsen. Hier kun je nog meer activiteiten in en om Gdansk boeken.

Handig: er is een kant-en-klare stedentrip Gdansk te boeken via de ANWB. Hiermee heb je genoeg tijd om onder andere de Lange Straat (Ulica Dluga) en de Lange Markt (Dlugi Targ) te bekijken. Mooie uitkijkpunten in Gdansk zijn de Mariakerk en het Amber Sky-reuzenrad op het eiland Ołowianka. Verken het havengebied en profiteer van de vele winkels, restaurants, cafés en terrassen. Let ook op de sporen van de oude handelsrelaties van de stad met Nederland: op sommige plekken lijkt Gdańsk met zijn gevels, bakstenen en water net een stad in de Lage Landen. In het European Solidarity Centre kom je meer te weten over de Poolse vakbondsbeweging Solidarność en de val van het communisme. Sla de elegante badplaats Sopot, met de langste houten pier van Europa en een breed zandstrand, zeker niet over. Sopot is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als je van steden houdt, kun je ook deze rondreis langs Wroclaw, Krakau, Warschau en Gdansk overwegen.

Als je op zoek bent naar hotels in Poolse steden, kijk dan zeker of er een PURO Hotel in de stad is. Ik verbleef in zo’n hotel in Poznan en het is een van mijn favoriete hotels ooit.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.