Hoe reis jij naar Polen? Ga je met de auto, het vliegtuig, de trein of de bus?

Route naar Polen met de auto

Voor onze vakantie in Polen reden we vanuit Nederland door Duitsland naar Polen. Google Maps of de navigatie in je auto wijzen je de weg. Wij deden het rustig aan en overnachtten onderweg op een camping in Duitsland. Denk er wel aan dat Polen ook tolwegen heeft. Wil je tijdens je reis door Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan de eventueel benodigde milieusticker. Ook die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Kijk voor een mooie autoroute door Polen ook even bij Wat te doen in Polen.

Trein

Je kunt prima met de trein naar Polen reizen. Je reist dan bijvoorbeeld eerst naar Berlijn en stap daar over op de trein naar Polen. Je kunt in ongeveer 14 uur in Warschau zijn. Bekijk hier de mogelijke verbindingen bij NS International.

Praktische tips voor als je (misschien wel voor het eerst) op vakantie gaat met de trein staan in dit boek. De auteurs reisden onder andere naar Polen.

Bus

Wil je goedkoop naar Polen, kijk dan eens bij de verbindingen van de Flixbus. Ze rijden naar verschillende Poolse steden.

Vliegtuig

Er vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland naar meerdere steden in Polen. Hier kun je kijken op welke luchthavens je kunt vliegen en prijzen vergelijken. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je makkelijk en vertrouwd in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.