polen wroclaw kanaal

Rondreis Polen: mijn idee (inclusief routekaart)

Misschien heb je wel al eens gelezen over die ene camping in Polen waar we het zo ontzettend fijn hadden. Daar zat echter wel een nadeeltje aan. Ik had namelijk een hele rondreis Polen gepland voor die zomervakantie, maar we zijn helemaal aan het begin blijven steken op die camping. Omdat ik de route door Polen die ik oorspronkelijk in gedachten had maar niet uit mijn hoofd kan zetten, heb ik hem maar alvast op de kaart gezet. Wie weet komt het er in de toekomst nog eens van…

Poznan

Deze stad heb ik als eerste stop toegevoegd aan deze rondreis Polen na mijn geslaagde stedentrip Poznan. Poznan ligt ongeveer halverwege Berlijn en Warschau en is een leuke tussenstop voor één of twee dagen.

Plein in Poznan Stary Rynek

Wroclaw

Dit is de plek waar we tijdens die ene kampeervakantie in Polen bleven steken. Nou ja, niet in Wroclaw, maar op deze camping tussen Wroclaw en de Poolse kant van het Reuzengebergte. Dit was toen onze eerste stop en uiteindelijk brachten we hier de hele vakantie door.

stedentrip wroclaw bezienswaardigheden

Krakau

Omdat we niet verder zijn gekomen, is dit dus het begin van mijn wensenlijstje. Krakau mag daarop niet ontbreken. Ik hoor van zoveel mensen dat dit zo’n mooie stad is! Er zijn ook volop uitstapjes te maken, bijvoorbeeld een dagje de bergen in of naar de enorme zoutmijn.

Lodz

Van deze stad had ik tot voor kort helemaal nog nooit gehoord. Maar de laatste tijd kom ik hem steeds vaker tegen. Genoeg om me nieuwsgierig te maken en deze stad toe te voegen aan mijn droomroute door Polen.

Warschau

Warschau schijnt zeker niet de mooiste stad van Polen te zijn, maar toch zou ik de hoofdstad niet willen overslaan tijdens een rondreis Polen.

Gdansk

Van Gdansk vind ik het nog wel het jammerste dat we er niet zijn gekomen die zomer. Deze stad aan zee lijkt me echt de moeite waard, zeker in combinatie met Gdynia en Sopot.

Szczecin

Over deze (ontzettend ingewikkeld gespelde) plek weet ik eigenlijk heel weinig. Maar het leek me destijds een mooie afsluiting voordat we weer terug zouden rijden naar Nederland. Ben jij er geweest? Dan hoor ik graag hoe het was! (Dat geldt trouwens ook voor de andere bestemmingen in deze rondreis Polen.)

Kortom: er valt voor mij nog heel wat te ontdekken in Polen – en dan heb ik het nog niet over de bezienswaardigheden die buiten dit ‘rondje Polen’ vallen… Welke plek hoort er volgens jou echt nog bij te staan?

Hier vind je meer rondreizen door Polen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

4 reacties

  1. Ik heb nog een tip voor je: tussen Warschau en Krakau kun je ook een oostelijke route rijden en één of twee nachten in Sandomierz plannen. Het is een mooi klein stadje op een heuvel aan de Wisła, in een mooie omgeving. Częstochowa heeft naast het klooster niet zoveel te bieden. Bovendien is het, als je er tijdens de bedevaart bent, ontzettend druk en de restb van het jaar redelijk uitgestorven.

  2. Hallo ik heb een tip Karpacz,Jelenia Góra,, Szklarska Poręba , Zakopane dicht bij Krakau.dat zijn mooie plaatsen welke jullie moet volgende keer zien .Gr.Agnieszka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.