reishandboek Polen

Winnen: het complete en compacte Reishandboek Polen

Ik ben fan van de reishandboeken van Uitgeverij Elmar. Deze week viel het Reishandboek Polen (ISBN 9789038928135) van Jan Willem Hamel hier bij ons thuis op de mat en ook deze keer weer vind ik het een gids om van te smullen. Waarom ik de reishandboeken van Elmar zo fijn vind en waarom ik enthousiast ben over deze reisgids Polen, dat vertel ik hieronder. En het leuke is: ik mag van de uitgever ook een exemplaar verloten onder de lezers van Stralend Polen. Hoe je mee kunt doen en kans kunt maken op het Reishandboek Polen, lees je verderop. Succes alvast!

Compact en compleet

De belangrijkste reden waarom ik zo’n fan ben van de reishandboeken van Uitgeverij Elmar, is dat ze zo lekker compact zijn. Aan de andere kant zijn deze gidsen echt ontzettend compleet. Eigenlijk sta ik er elke keer weer versteld van hoe ze zoveel informatie in zo’n handzaam boekje krijgen. De reisgidsen uit deze reeks passen in de kleinste tas en vaak zelfs in de zakken van mijn jas . Handig als je de gids onderweg regelmatig tevoorschijn wilt halen om even iets na te kijken, en daarna weer weg wilt stoppen.

Tegelijkertijd bevatten deze reishandboeken heel veel informatie; niet alleen over bezienswaardigheden, maar ook veel achtergrondinformatie over het land dat je aan het bezoeken bent. Bovendien is er ook nog plek voor veel kleurenfoto’s en handige kaartjes.

Hier kun je de reisdgids Polen inkijken, zodat je een goed beeld krijgt van de plattegronden en foto’s die de gids zo compleet maken.

reishandboek Polen

Inhoud van het Reishandboek Polen

Zoals ik al schreef, bevat deze reisgids Polen veel achtergrondinformatie. Bijna een derde van het boek (dat in totaal bijna 300 bladzijden telt) geeft je handige basiskennis over onder andere geschiedenis, taal, landschap, folklore en eetgewoontes. Daarnaast bevat dit gedeelte van de gids ook praktische informatie over bijvoorbeeld feestdagen en verkeersregels.

Daarna zijn de bezienswaardigheden aan de beurt. Ik zou zelf niet zo snel durven beweren dat een werk ‘alle bezienswaardigheden’ bevat zoals op de voorkant van de gids staat, maar dat het er een heleboel zijn, dat is wel duidelijk. De bezienswaardigheden in Polen die in de gids staan, zijn verdeeld over de regio’s, met een duidelijk kaartje erbij van waar die regio’s liggen in Polen. De bespreking van een regio begint steeds met een kaartje van die regio, met daarbij weer een beeld van waar in Polen de regio zich bevindt.

Dit zijn de regio’s die in het Reishandboek Polen aan bod komen:

 • Mazowieckie/Mazovië (met onder andere Warschau)
 • Małopolskie/Klein-Polen en Podkarpackie (met onder andere Krakau)
 • Śląskie/Opper -Silezië met onder andere Katowice
 • Dolnośląskie/Neder-Silezië en Opolskie (met onder andere Wroclaw en het Reuzengebergte, waar wij ooit een hele fijne zomervakantie doorbrachten)
 • Wielkopolskie/Groot-Polen, Lubuskie en Łódzkie (waar ik ooit Poznan bezocht en Lodz nog hoog op mijn verlanglijstje staat)
 • Świętokrzyskie/Heilig Kruis en Lubelskie
 • Warmińsko-Mazurskie/Warmië-Mazurië
 • Podlaskie (met het oerbos van Białowieża)
 • Pools Pomorze/Pommeren (waar ik onder andere heel graag eens Gdansk zou bezoeken)

Hier vind je meer info over de regio’s op de website van het Poolse verkeersbureau.

De gekleurde stukjes aan de zijkanten van de pagina’s maken het heel makkelijk om snel het hoofdstuk te vinden waarnaar je op zoek bent (blauw voor de achtergrondinformatie, oranje voor de praktische informatie en groene blokjes voor de bezienswaardigheden per regio).

Win deze reisgids Polen

En het leuke is dus: ik mag van Uitgeverij Elmar een exemplaar van het Reishandboek Polen weggeven! Meeloten is heel makkelijk: laat in een reactie hieronder of op Facebook weten wat jouw favoriete plek in Polen is of welke plek jij het allerliefst eens zou willen bezoeken. Op maandag 4 juli ga ik loten en maak ik de winnaar bekend. Ken je nog andere mensen die graag naar Polen op vakantie gaan of dat wel eens zouden willen? Help ze dan een handje en stuur deze winactie naar ze door.

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het ter beschikking stellen van de reisgids.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

2 reacties

 1. Zakopane staat bovenaan mijn bucketlist.
  Graag zou ik in de winterperiode een bezoekje willen brengen , wat een mooie natuur.

  ik hou mijn vingers crossed bij de bekendmaking van de winnaar.

  Nog een fijne dag.

  Met vriendelijke groeten, Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.