puro hotel poznan polen

Puro Hotel in Poznan: comfort en design in het oude centrum

Het klinkt misschien een beetje raar, maar een van de hoogtepunten van mijn stedentrip Poznan was toch wel het hotel waar ik verbleef. Ik sliep in PURO Hotel Poznan en vanaf het moment dat ik daar binnen stapte, voelde ik me erg fijn – een beetje een VIP zelfs 🙂 Waarom, dat zal ik je in deze blogpost vertellen en laten zien.

Over PURO Hotels

PURO Hotels is een (nog) kleine keten hotels. Behalve in Poznan vind je ze ook in andere Poolse steden:

Toch is PURO Hotels een Noors bedrijf. Om de een of andere reden verbaasde dat me niets. Na het bekijken van de foto’s op de website van het hotel was ik zelfs al aan het zoeken geweest of ik kon terugvinden of ze Scandinavisch design hadden gebruikt voor de inrichting. Gewoon omdat ik zo’n Scandinavisch gevoel bij de website kreeg.

Eerste indruk van de lobby

Bij binnenkomst zag ik meteen dat PURO Hotel Poznan de verwachtingen van de website ruimschoots waarmaakte. Smaken verschillen natuurlijk, maar maar ik vond de lobby echt geweldig ingericht, met veel geometrische vormen en een combinatie van opvallende, warme kleuren en zwart-witte elementen.

Ik werd heel vriendelijk ontvangen en kreeg (het was de avond voor 11 november) meteen een Sint-Maartenscroissant aangeboden. Toen Sint Maarten eenmaal voorbij was, stonden er op een middag opeens warme wafels in de lobby – allemaal van die extra’s waardoor je je als gast echt verwend voelt.

Met de keycard van je kamer kun je in de lobby thee, verschillende koffievarianten en warme chocolademelk halen. Elke avond nam ik een lekkere beker muntthee naar mijn kamer. Ik geloof dat je de pas ook gebruikt om toegang te krijgen tot de sauna en fitness, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt. Voor warme dagen is er een terras op de binnenplaats achter het hotel.

puro hotel in poznan polen

Mijn hotelkamer

Eenmaal aangekomen op mijn kamer verbaasde het me niets dat ook die erg mooi was ingericht. De badkamer was het domein van zwart en wit, terwijl in de rest van de kamer de warme kleuren terugkwamen. Opnieuw deden de meubels en patronen me erg denken aan Scandinavische designmerken.

Daarnaast was er een tablet waarmee je van alles kunt bedienen in de kamer (licht, temperatuur etc.) en zelf kunt uitchecken. Misschien heb je zo’n tablet ook wel eens gebruikt bij Citizen M.

puro hotel in poznan polen

Ontbijten zoals jij dat wilt

Ik ben gek op hotelontbijtjes en toen ik de volgende ochtend de ontbijtzaal in liep, werd ik dan ook helemaal blij. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Op Sint Maarten lagen er van die heerlijke Sint-Maartenscroissants (met een prachtige honingraat erboven). Later lag er zo te zien iets van cheesecake.

Maar teveel van die snoeperij is niet goed voor mij en gelukkig kon ik me aardig beheersen dankzij alle lekkere gezonde dingen die er waren. Ik begon elke dag met een groen sapje en daarna nam ik nog een zwartebessen- of grapefruitsapje. Daarna was het tijd voor een bakje ‘no-grain granola’ met yoghurt (er waren ook lactosevrije opties) met een kopje muntthee. Na een cappuccino was ik dan helemaal klaar om Poznan in te wandelen – het grote plein in het oude centrum (Stary Rynek) ligt maar een paar minuten lopen van het hotel.

puro hotel in poznan polen

Kortom: ben je op zoek naar een hotel in Poznan of een andere stad in Polen, kijk dan eerst even of je terecht kunt in een PURO Hotel. Als ze allemaal zo fijn zijn als PURO Hotel Poznan, ben je verzekerd van een fijn ’thuis’ tijdens je stedentrip.

Had je mijn video over Poznan al gezien?

Ik werd uitgenodigd om Poznan te bezoeken voor Stralend Polen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.