oude markt poznan polen

Tip voor het najaar: Poznań is dichterbij dan je denkt!

Net terug van zomervakantie maar nu alweer zin om er even tussenuit te gaan? Dan ben je niet de enige. Veel mensen maken in het najaar nog een leuke citytrip om het vakantiegevoel nog even vast te houden. In het najaar is het minder druk en warm in de steden, waardoor je de stad op z’n best leert kennen. Zelf ging ik een paar jaar geleden in november een paar dagen op stedentrip naar Poznań in Polen en dat kan ik je zeker aanraden. Bovendien: je bent er zo!

Mijn ervaring met Poznań

Voor mij was Poznań mijn tweede stedentrip in Polen. Eerder had ik al Wroclaw bezocht – je weet wel, de stad van de kabouters. In Poznań had ik het enorm naar mijn zin:

Maar ik kon natuurlijk binnen die paar dagen niet alles zien en doen, dus kijk zeker ook even op POZnan travel voor meer tips.

streetart poznan polen

Binnen 2 uur

Omdat Poznań in het westen van Polen ligt, ben je met het vliegtuig al binnen 2 uur in deze kleurrijke stad. De directe KLM-vlucht van Schiphol Amsterdam naar Poznań Airport doet er 1 uur en 40 minuten over en vertrekt meerdere keren per week. Eenmaal aangekomen op Poznań Airport ben je binnen 30 minuten in het centrum. Kies voor het openbaar vervoer of huur meteen op het vliegveld een auto om de omgeving van Poznań te verkennen.

poznan dierentuin meer

Uitstapjes vanuit Poznań

Poznań heeft namelijk een mooie, groene omgeving. De dierentuin waar ik eerder over schreef is daar al een goed voorbeeld van. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan buitenspelen, klimmen en tokkelen in Pyrland Park Linowy. Of maak een ritje met de stoomtrein tussen Poznań en Wolsztyn, een van de laatste plekken ter wereld waar stoomlocomotieven nog worden gebruikt als regulier vervoer.

Kortom: ik zou zo nog een keer terug willen. Lijkt een stedentrip Poznan in het najaar jou ook wel wat? Kijk dan wel eerst even op WijsOpReis.nl voor de actuele reisrestricties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.