serie Wataha

Wataha: Poolse serie gefilmd in het Bieszczady-gebergte

Als je vanuit huis toch een beetje van Polen wilt genieten, kun je nu kijken naar de Poolse HBO-serie Wataha (The Border). Deze serie gaat over een team van de Poolse grenspolitie dat in het onherbergzame Bieszczady-gebergte de strijd aangaat met illegale migranten en mensensmokkelaars.

Seizoen 1 van Wataha

In het eerste seizoen van Wataha is kapitein Wiktor Rebrow de enige overlevende van een bomaanslag in het Bieszczady-gebergte aan de Pools-Oekraïense grens. Hij verliest daarbij niet alleen zijn volledige patrouille, maar ook zijn geliefde Ewa. Rebrow is vastberaden om het brein achter de terreurdaad te ontmaskeren.

serie Wataha
Foto: Krzysztof Wiktor via Lumiere

Wataha seizoen 2

In het tweede seizoen van Wataha leeft Rebrow in het bos en wordt hij gezocht door de politie. Dan komt hij Amal tegen, een verdwaalde migrante die wanhopig op zoek is naar haar zoon. Hij twijfelt of ze wel 100% eerlijk is, maar biedt haar toch onderdak aan.

Intussen stelt Dobosz een onderzoek in naar aanleiding van de vondst van 20 lichamen van illegale migranten. Al snel wordt duidelijk dat Rebrow en Dobosz er allebei belang bij hebben om samen te werken. Maar ontwikkelingen in de zaak brengen oude demonen en conflicten naar boven…

Waar is Wataha te zien?

Je kunt seizoen 1 en 2 van Wataha nu streamen op myLum. De serie is ook verkrijgbaar op dvd. Hieronder vind je alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.