Liever met een groep afreizen naar Polen? Dat kan met de volgende reizen.

4-daagse groepsstedentrip Gdánsk

Deze groepsstedentrip van de ANWB begint met een KLM-vlucht naar de prachtige Hanzestad Gdańsk aan de Oostzee. Deze havenstad was eeuwenlang een belangrijke ontmoetingsplaats van uiteenlopende culturen, nationaliteiten en religies. Dat merk je meteen tijdens de stadswandeling door het historische centrum die je eerste kennismaking met Gdansk vormt. De volgende dag vaar je over de rivier de Motlawa naar het schiereiland Westerplatte en kun je onderweg Gdansk vanaf het water bewonderen. Op de derde dag van deze stedentrip bezoek je Sopot, een badplaats met veel art nouveau-gebouwen en een mooi maritiem museum op een eilandje midden in de stad. De laatste dag heb je tijd om op eigen gelegenheid nog de stad in te gaan.

Natuurreis Polen: Oerbossen en wisenten (5 dagen)

Voor deze natuurreis naar Polen van Djoser vlieg je naar Warschau en rij je daarna naar het laatste oerbos van Europa: dat van Bialowieza. Daar leven wisenten, wolven en beren, maar ook kleinere zoogdieren zoals egels, eekhoorns en konijnen. In nationaal park Biebzra mag je je verrekijker tevoorschijn halen, want dit wetlands-gebied is een paradijs voor watervogels. Vraag hier de gratis brochure aan.

Krakau en de schatten van Zuid-Polen (6 dagen)

Tijdens deze groepsreis naar Krakau van De Jong Intra verken je niet alleen de mooie oude stad (onder begeleiding van een gids), maar bezoek je ook de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving. Op de terugweg maak je een stop in Wroclaw – tenzij je niet met de bus, maar met het vliegtuig naar Krakau reist.

Singlesreis Krakau & omgeving (6 dagen)

Bij deze singlesreis Polen van TUI is een eenpersoonskamer al inbegrepen in de prijs. Je bezoekt de schitterende stad Krakau, waarvan de binnenstad op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Maar je ziet ook de karakteristieke houten huizen van Zakopane en de unieke flora en fauna van nationaal park Tatra aan de voet van de Hoge Tatra. Het voormalige concentratiekamp Auschwitz ontbreekt uiteraard niet.

Verrassend Polen (7 dagen)

Deze groepsreis Polen van een week (van TUI) is echt iets voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Veel steden in Polen werden zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar steden als Gdansk en Warschau zijn helemaal gerestaureerd. Het verleden is er nog duidelijk voelbaar, net als in Krakau met zijn rijke en indrukwekkende Joodse erfenis. Deze reis laat je proeven van de Poolse tradities en gastvrijheid en combineert sfeervolle stadjes met een natuur vol bossen, rivieren, beekjes en heuvels.

Busreis Krakau en Zakopane (8 dagen)

Tijdens deze busreis Polen van TUI reis je per Comfort Class touringcar en verblijf je in een hotel vlak bij centrum van Krakau. Een stadsgids leidt je rondt in de historische binnentstad, je bezoekt de zoutmijnen van Wieliczka en de flora en fauna van de Hoge Tatra. Ontbijt en diner zijn elke dag voor je geregeld.

Rondreis Polen ‘Nysa-busjes en opstandige kabouters’ (9 dagen)

Bij Koning Aap vind je deze 9-daagse rondreis Polen waarbij je ook gaat eten en/of logeren bij locals thuis. Je bezoekt de steden Warschau, Krakau en Wroclaw en gaat ook de Poolse natuur in, in het Tatra-gebergte om precies te zijn.

Fietsen langs de Baltische kust met OAD (10 dagen)

Voor deze fietsvakantie in Polen reis je met de bus naar Noord-Polen. Daar fiets je onder andere door nationaal park Słowinski en over het schiereiland Hel. Ook kom je langs steden als Gdynia, Sopot, Gdansk, Elblag en Frombork.

Het beste van Polen (12 dagen)

Tijdens deze 12-daagse busreis van De Jong Intra krijg je heel veel van Polen te zien, zoals de steden Krakau, Gdansk en Warschau, maar ook de enorme Wieliczka zoutmijn, het indrukwekkende Auschwitz en het Mazurische merengebied.

Busreis Polen & De Mazuren (12 dagen)

Tijdens deze indrukwekkende rondreis Polen per luxe Top Class-touringcar maak je onder andere een stadstour Warschau en Krakau met gids. Je komt ook nog in Gdansk en Wroclaw en bezoekt het Mazurische merengebied en Kruisridderburcht Mariënburg. De hele reis wordt begeleid door een hostess en ontbijt en diner zijn inbegrepen.

Rondreis Polen (14 dagen)

Met Djoser kun je vanuit Warschau deze rondreis maken naar nationaal park Bialowieza, de meren van Mazurië, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Krakau en Zakopane.

Vraag hier de gratis brochure aan.

Rondeis hoogtepunten van Polen (15 dagen)

Deze groepsreis Polen van Koning Aap is wel heel uitgebreid. Tijdens deze vakantie zie je de volgende plekken in Polen:

  • het Bialowieza-woud (waar Europese bizons grazen)
  • Warschau
  • Wroclaw
  • Krakau
  • Auschwitz
  • Gdansk
  • de Mazurische meren

Let op: ook bij deze reizen naar Polen plus andere landen in Noordoost-Europa zitten veel groepsreizen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.