Liever met een groep afreizen naar Polen? Dat kan met de volgende reizen.

4-daagse groepsstedentrip Gdánsk

Deze groepsstedentrip van de ANWB begint met een KLM-vlucht naar de prachtige Hanzestad Gdańsk aan de Oostzee. Deze havenstad was eeuwenlang een belangrijke ontmoetingsplaats van uiteenlopende culturen, nationaliteiten en religies. Dat merk je meteen tijdens de stadswandeling door het historische centrum die je eerste kennismaking met Gdansk vormt. De volgende dag vaar je over de rivier de Motlawa naar het schiereiland Westerplatte en kun je onderweg Gdansk vanaf het water bewonderen. Op de derde dag van deze stedentrip bezoek je Sopot, een badplaats met veel art nouveau-gebouwen en een mooi maritiem museum op een eilandje midden in de stad. De laatste dag heb je tijd om op eigen gelegenheid nog de stad in te gaan.

Natuurreis Polen: Oerbossen en wisenten (5 dagen)

Voor deze natuurreis naar Polen van Djoser vlieg je naar Warschau en rij je daarna naar het laatste oerbos van Europa: dat van Bialowieza. Daar leven wisenten, wolven en beren, maar ook kleinere zoogdieren zoals egels, eekhoorns en konijnen. In nationaal park Biebzra mag je je verrekijker tevoorschijn halen, want dit wetlands-gebied is een paradijs voor watervogels. Vraag hier de gratis brochure aan.

Singlesreis Krakau & omgeving (6 dagen)

Bij deze singlesreis Polen van TUI is een eenpersoonskamer al inbegrepen in de prijs. Je bezoekt de schitterende stad Krakau, waarvan de binnenstad op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Maar je ziet ook de karakteristieke houten huizen van Zakopane en de unieke flora en fauna van nationaal park Tatra aan de voet van de Hoge Tatra. Het voormalige concentratiekamp Auschwitz ontbreekt uiteraard niet.

Verrassend Polen (7 dagen)

Deze groepsreis Polen van een week (van TUI) is echt iets voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Veel steden in Polen werden zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar steden als Gdansk en Warschau zijn helemaal gerestaureerd. Het verleden is er nog duidelijk voelbaar, net als in Krakau met zijn rijke en indrukwekkende Joodse erfenis. Deze reis laat je proeven van de Poolse tradities en gastvrijheid en combineert sfeervolle stadjes met een natuur vol bossen, rivieren, beekjes en heuvels.

Rondreis Polen ‘Nysa-busjes en opstandige kabouters’ (9 dagen)

Bij Koning Aap vind je deze 9-daagse rondreis Polen waarbij je ook gaat eten en/of logeren bij locals thuis. Je bezoekt de steden Warschau, Krakau en Wroclaw en gaat ook de Poolse natuur in, in het Tatra-gebergte om precies te zijn.

Busreis Historisch Krakau (8 dagen)

Deze stedentrip Krakau met verblijf in een hotel in het centrum van de stad is aangevuld met uitstapjes zoals de zoutmijnen van Wieliczka, Schindlers fabriek en het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

Alles over deze reis lees je hier op de website van Oad.

Kerstreis Krakau (8 dagen)

Krakau heeft een van de mooiste kerstmarkten ter wereld. Tel daar een stadswandeling met een Nederlandstalige gids en de aanblik van de besneeuwde bergtoppen rondom Zakopane en het Tatragebergte bij op en je hebt een onvergetelijke reis. Je verblijft in een hotel in het oude centrum van Krakau en bezoekt ook de Wieliczka-zoutmijnen.

Deze kerstreis naar Krakau vind je hier op de website van Oad.

Culturele rondreis Polen (12 dagen)

Deze veelzijdige reis laat je kennismaken met de unieke Poolse natuur en cultuur. Via kasteel Malbork en Hanzestad Gdańsk reis je naar merengebied de Mazuren. Vervolgens ga je via de bunkers bij Wolfschanze naar de Poolse hoofdstad Warschau. Je ziet de Zwarte Madonna in het klooster van Janska Gora en natuurlijk bewonder je ook de stad Krakau (inclusief de zoutmijn van Wieliczka). De reis eindigt in de stad met honderd bruggen: Wroclaw.

Alles over deze rondreis Polen vind je hier op de website van Oad.

Rondreis Polen (14 dagen)

Met Djoser kun je vanuit Warschau deze rondreis maken naar nationaal park Bialowieza, de meren van Mazurië, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Krakau en Zakopane.

Vraag hier de gratis brochure aan.

Rondreis hoogtepunten van Polen (15 dagen)

Deze groepsreis Polen van Koning Aap is wel heel uitgebreid. Tijdens deze vakantie zie je de volgende plekken in Polen:

  • het Bialowieza-woud (waar Europese bizons grazen)
  • Warschau
  • Wroclaw
  • Krakau
  • Auschwitz
  • Gdansk
  • de Mazurische meren

Let op: ook bij deze reizen naar Polen plus andere landen in Noordoost-Europa zitten veel groepsreizen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.