nederlandse camping pod lasem polen

Tip: camping in Polen met zwembad en Nederlands sprekende eigenaar

Het gebeurt niet gauw dat we onze vakantieplannen van de baan schuiven om bijna drie weken op één camping te blijven. Sterker nog: het was nog nooit gebeurd en ik dacht ook niet dat het ooit zou gebeuren. We willen altijd zo veel mogelijk zien op vakantie en deze keer hadden we een hele rondreis door Polen uitgestippeld. Maar onze eerste camping in Polen was zo fijn, dat we die planning binnen een uur na aankomst al opzij hadden geschoven. Dan moet het wel een hele fijne camping zijn! Ik vertel je dan ook graag waarom wij Camping Pod Lasem zo’n fijne camping in Polen vonden.

Camping in Polen met zwembad en Nederlands sprekende eigenaar

Ten eerste werden we meteen al heel vriendelijk ontvangen. Robert, de campingbaas, is Pools maar spreekt ook heel goed Nederlands. Hij zette meteen zijn suikerspinmachine aan voor onze kinderen. Hij vroeg hoe oud ze waren (alweer 9, 11 en 14) en bedacht wat voor ons het beste plekje zou zijn: op veld 3. Daar is een zwembad en een veld om te voetballen, badmintonnen en volleyballen. We mochten natuurlijk zelf kiezen waar we wilden staan, maar veld 3 leek ons een prima keuze. Op de dag dat we aankwamen was het meer dan 30 graden, dus zodra we alles hadden neergezet, doken we het zwembad in. Heerlijk! We hadden op dit veld ook nog eens een mooi uitzicht. Ook stonden we vlak bij de wasgelegenheid. Robert hielp ons zelfs nog even om de caravan perfect neer te zetten, zodat we zo veel mogelijk van het uitzicht en de zon konden genieten.

camping in Polen Pod Lasem

Er was altijd wel iets te zien, van zwaluwen en roofvogels tot hertjes en de opkomst van de maan, waarbij we zelfs een keer op een gedeeltelijke maansverduistering werden getrakteerd.

Camping Pod Lasem maansverduistering

Uitstapjes vanaf camping Pod Lasem in Polen

Bij aankomst had Robert ons een dikke multomap meegegeven met informatie over wat er in de omgeving allemaal te doen was. De eerste dagen nam ik uitgebreid de tijd om, zittend in het zonnetje, de map door te kijken om te bepalen wat we allemaal zouden willen doen. Wat we uiteindelijk deden, zal ik later nog uitgebreid vertellen in aparte blogposts, maar ik kan wel alvast een idee geven van de mogelijke uitstapjes vanaf camping Pod Lasem. Wat denk je van:

 • Glashut Julia (waar je de glasblazers aan het werk kunt zien)
 • Karpacz: een toeristisch plaatsje met winkeltjes en een attractie waar je kennismaakt met de raadsels van het Reuzengebergte en waar een Noorse kerk staat (echt waar!)
 • Kuuroord Szczawno Zdrój waar mensen uit kraantjes mineraalwater komen drinken.
Szczawno zdroj polen

Verder heeft Neder-Silezië de hoogste dichtheid aan kastelen en paleizen van Polen. Overal langs de weg staan bordjes die de weg wijzen naar kastelen en paleizen. Ook Bolków, het plaatsje waarbij camping Pod Lasem ligt, heeft een kasteel: Zamek Bolków.

Kasteel Bolkow in Polen

En vanaf kasteel Bolków kun je het volgende kasteel alweer zien liggen!

Kasteel Bolkow in Polen

Als je twijfelt wat voor jou een leuk uitstapje zou zijn, geeft Robert graag advies of helpt hij bij het regelen.

Praktische (plus)puntjes

Dan nog wat praktische puntjes die je misschien ook wel wilt weten als je op zoek bent naar een fijne camping in Polen:

 • De wasgelegenheden zijn zo te zien nog behoorlijk nieuw en steeds keurig schoon.
 • Er zijn regelmatig Nederlanders op de camping, maar ook genoeg andere nationaliteiten.
 • De camping is verdeeld in verschillende gedeeltes/veldjes, die allemaal lekker rustig zijn.
 • Je kunt broodjes bestellen op de camping, maar de bakker bevindt zich ook op loopafstand van de camping.
 • Er zijn twee pizzeria’s die bezorgen op de camping en als je Robert een appje stuurt, regelt hij de bestelling voor je.
 • In Bolków is een supermarkt en bij Jelenia Gora (half uur rijden) zijn meerdere grote winkelcentra.
 • Je bereikt Camping Pod Lasem door via Hannover, Leipzig en Dresden naar de Poolse grens te rijden. Daar volg je de grote weg tot aan Legnica, waar je via Jawor naar Bolków rijdt.
 • De actuele prijzen vind je op de website van Camping Pod Lasem.

Eerste keer Polen

Omdat dit onze eerste keer Polen was en het even afwachten was of we het er leuk zouden vinden, vond ik het een voordeel om nog vrij dicht bij de Duitse en Tsjechische grens te zitten. Maar het was niet zo dat we na onze eerste ervaringen niet verder Polen in durfden. We vonden het gewoon te fijn op camping Pod Lasem om er weg te gaan! We komen vast nog wel een keer terug in Polen om bijvoorbeeld Krakau of Gdansk te bekijken. Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat we dan ook nog wel even terug willen naar deze camping in Polen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

8 reacties

 1. Ik heb het even doorgelezen. Dat klinkt helemaal als een fijn plekje! Polen is voor mij nog een soort onontgonnen gebied. Ik vind het altijd super om er over te lezen en verbaas met telkens over de prachtige natuur.

  Ik deel ‘m ergens de komende weken even. Leuk!

  • Onontgonnen gebied was het voor ons ook. Nou moet ik zeggen dat we door onze heerlijk luie vakantie nog niet zo heel veel van Polen hebben gezien, maar we hebben er in ieder geval van geproefd 🙂 Bedankt voor het delen!

 2. Ik ga al jaren met het gezin naar Polen, in verschillende seizoenen en plaatsen. Heerlijk land, ontzettend vriendelijke mensen (ook als je de taal niet kent en zij ook geen woord over de grens spreken), prachtige natuur, veel historie en betaalbaar. Echt een aanrader hoor!

 3. Erg leuk om je blog gelezen,wij gaan volgende week 3weken naar polen in de zelfde omgeving als jullie waren wij zitten bij gryfow slaski
  Aan een meer bij karlowice ook bij een Nederlander . Ik lees alleen maar positieve reacties . Wij zijn erg benieuwd en hebben er veel zin in
  Mvg Jannie en Ep Eiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.