Autorondreizen door Polen

Wij zijn grote fans van rondreizen met de auto tijdens onze vakanties. We vinden het erg leuk om op die manier meerdere plekken te bekijken. Zelf reizen we rond met de caravan. Ik stippelde al eens deze route door Polen uit.

Maar het kan ook makkelijk zijn als de route al voor je is uitgestippeld. De accommodaties onderweg zijn dan al voor je geregeld en vaak krijg je ook tips voor uitstapjes en tussenstops.

Mooiste steden en dorpen (10 of 12 dagen)

Dit is een mooie autorondreis van Pharos Reizen langs Krakau, Krynica-Zdroj, Wroclaw en Warschau.

Parels van Polen

Met de 17-daagse rondreis Parels van Polen maak je een groter rondje: je gaat dan (na een tussenstop in Potsdam in Duitsland) van Torun naar Gdansk, de meren van Mazurië, nationaal park Bialowieska, Warschau en Krakau naar Wroclaw.

Rondreis Polen voor vogelaars

SNP heeft een rondreis Polen speciaal voor vogelliefhebbers. In 8 dagen verken je de oerbossen, moerassen en kleinschalige cultuurlandschappen van Noordoost-Polen. Je krijgt een gedetailleerde beschrijving van de routes, inclusief de beste vogelspots. Ook ga je twee dagen met een lokale Engelstalige gids op stap: in Bialowieza verken je het meest ongerepte deel van het oerbos, waar je zonder gids niet mag komen en waar je wisenten kunt tegenkomen. De moerassen van de Biebrza verken je vanuit een pension waarvan de eigenaar zelf vogelaar is. Met hem ga je op zoek naar bijzondere soorten zoals de roodmus, de halsbandvliegenvanger en de waterrietzanger.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.