Wij zijn grote fans van rondreizen met de auto tijdens onze vakanties. We vinden het erg leuk om op die manier meerdere plekken te bekijken. Zelf reizen we rond met de caravan. Ik stippelde al eens deze route door Polen uit.

Maar het kan ook makkelijk zijn als de route al voor je is uitgestippeld. De accommodaties onderweg zijn dan al voor je geregeld en vaak krijg je ook tips voor uitstapjes en tussenstops.

Stel je eigen reis samen bij Your Way 2 Go

Goed om te weten: bij Your Way 2 Go heb je heel veel vrijheid om je vakantie naar Polen zelf samen te stellen. Er zijn rondreizen die je zelf op allerlei manieren kunt aanpassen, je kunt zelf een reis opbouwen met bouwstenen en je kunt je laten helpen door een reisadviseur. Deze reisorganisatie houdt rekening met het klimaat en brengt je graag in contact met de plaatselijke bewoners van je bestemming, bijvoorbeeld om aan te schuiven voor een maaltijd.

Rondreis Polen voor vogelaars (8 dagen)

SNP heeft een rondreis Polen speciaal voor vogelliefhebbers. In 8 dagen verken je de oerbossen, moerassen en kleinschalige cultuurlandschappen van Noordoost-Polen. Je krijgt een gedetailleerde beschrijving van de routes, inclusief de beste vogelspots. Ook ga je twee dagen met een lokale Engelstalige gids op stap: in Bialowieza verken je het meest ongerepte deel van het oerbos, waar je zonder gids niet mag komen en waar je wisenten kunt tegenkomen. De moerassen van de Biebrza verken je vanuit een pension waarvan de eigenaar zelf vogelaar is. Met hem ga je op zoek naar bijzondere soorten zoals de roodmus, de halsbandvliegenvanger en de waterrietzanger.

Grand Tour Polen (14 dagen)

Deze rondreis van twee weken (te boeken bij De Jong Intra) vormt een uitstekende kennismaking met Polen. Steden en natuurgebieden wisselen elkaar af. Je begint in Poznan en bezoekt daarna onder andere werelderfgoedstad Torun, Gdansk aan de Oostzee, het middeleeuwse kasteel Malbork, het merengebied van Mazurië, Warschau, Wroclaw en Krakau.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.