Actieve vakanties in Polen

Met zoveel natuur kun je in Polen geweldige outdoor-reizen beleven. Wat denk je hiervan:

Er zijn dan ook speciale wandel- en fietsvakanties, en andere reizen waarbij je allerlei outdoor-activiteiten in Polen onderneemt. Wat denk je van deze:

Fietsvakantie Mazurië

SNP Reizen heeft een 9-daagse fietsvakantie in Mazurië waarbij je overnacht in boerderijen en pensions. Onderweg kom je ooievaars, korenschoven, spiegelgladde meren en uitgestrekte loofbossen tegen. Ook kom je door de ‘wetlands’ rond de Biebrza, waar zeearenden, otters en elanden leven. Je fietst over verharde en onverharde wegen en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Fietsvakantie Noordoost-Polen

Deze fietsvakantie begint in het dal van de Biebrza, dat bekendstaat om de uitgestrekte moerassen. De fietsafstanden zijn:

  • Wólka Piaseczna – Makosieje: 69 km (van de Biebrzamoerassen naar het Mazurische merengebied)
  • Makosieje – Bakalarzewo: 50 km (verder het oostelijke deel van het Mazurische merengebied in)
  • Bakalarzewo – Wizajny: 52 km (langs het ‘aquaduct’ van het Romincka-woud en het drielandenpunt van Polen met de Russische Enclave van Kaliningrad en Litouwen)
  • Dagtocht vanuit Wizajny : 52 km (naar Litouwen)
  • Wizajny – Giby: 56 km
  • Dagtocht vanuit Giby: 32 of 49 km (of zwemmen in een van de vele meren rond Giby)
  • Giby – Plaska: 30 km, uit te breiden tot 72 km (door het woud van Augustow en eventueel naar de Wit-Russische grens)
  • Plaska – Wolka Karwowska: 60 km (via de stad Augustow)
  • Wólka Karwowska – Dolistowo Stare: 45 km (terug naar het Biebrzadal)
  • Dolistowo Stare – Goniadz (20 km kanovaren of 35 km fietsen)

Kindvriendelijke fietsvakantie in de Biebrzamoerassen

Deze fietstocht over het platteland van Noordoost-Polen is ideaal voor gezinnen. Je fietst door de Biebrzamoerassen, het uitgestrekte woud van Augustow, nationaal park Wigry, het oostelijke deel van het Mazurische merengebied en langs de grenzen met Wit-Rusland en Litouwen. Bij alle plekken waar je overnacht, zijn fietsroutes van 16-60 km uitgezet. Wandelen of kanovaren kan ook. De kortst mogelijke route van de eerste naar de tweede accommodatie is 29 km.

Wandelvakantie Noordoost-Polen

In Noordoost-Polen vind je veel nationale parken met unieke natuur. Je vindt hier het grootste en best bewaard gebleven laaglandmoerassengebied van Europa: de Biebrzamoerassen. Daarnaast ligt hier het laatste stukje oerbos van Europa: het Bialowieza-oerbos. In deze twee natuurgebieden leven heel veel vogelsoorten, maar ook elanden, bevers, otters en wolven. Al die natuur maakt deze regio tot een perfecte bestemming als je van wandelen houdt. Je loopt hier over onverharde weggetjes, oude trekkersporen en andere bijzondere wandelpaden. Natuurlijk Reizen organiseert een wandelvakantie naar dit gebied.

Wandelexpeditie in het Reuzen- of Tatragebergte

Bij M2B Expedities Polen kun je een 4- of 5-daagse wandelexpeditie in het zuiden van Polen boeken. Je kunt ook een expeditie op maat laten maken.

Vogelreis Noordoost-Polen

Deze vogelreis is al jarenlang populair en raakt vaak snel volgeboekt. Je reist met Natuurlijk Reizen naar de Biebrzamoerassen en het oerbos van Bialowieza. Sinds 2018 is ook een dagje vogelen in het Wit-Russische deel van het oerbos van Bialowieza opgenomen. Het Biebrzadal is het mooiste en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa en zeer bekend bij vogelaars. In het voorjaar broeden hier 176 soorten vogels, waaronder de waterrietzanger, de poelsnip, de kraanvogel, de zwarte ooievaar, de schreeuw- en de zeearend.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.