Met zoveel natuur kun je in Polen geweldige outdoor-reizen beleven. Wat denk je hiervan:

Er zijn dan ook speciale wandel- en fietsvakanties, en andere reizen waarbij je allerlei outdoor-activiteiten in Polen onderneemt. Wat denk je van deze:

Wandelvakantie Noordoost-Polen (10 dagen)

In Noordoost-Polen vind je veel nationale parken met unieke natuur. Je vindt hier het grootste en best bewaard gebleven laaglandmoerassengebied van Europa: de Biebrzamoerassen. Daarnaast ligt hier het laatste stukje oerbos van Europa: het Bialowieza-oerbos. In deze twee natuurgebieden leven heel veel vogelsoorten, maar ook elanden, bevers, otters en wolven. Al die natuur maakt deze regio tot een perfecte bestemming als je van wandelen houdt. Je loopt hier over onverharde weggetjes, oude trekkersporen en andere bijzondere wandelpaden. Natuurlijk Reizen organiseert een wandelvakantie naar dit gebied.

Wandelexpeditie in het Reuzen- of Tatragebergte

Bij M2B Expedities Polen kun je een 4- of 5-daagse wandelexpeditie in het zuiden van Polen boeken. Je kunt ook een expeditie op maat laten maken.

Vogelreis Noordoost-Polen (10 dagen)

Deze vogelreis is al jarenlang populair en raakt vaak snel volgeboekt. Je reist met Natuurlijk Reizen naar de Biebrzamoerassen en het oerbos van Bialowieza. Sinds 2018 is ook een dagje vogelen in het Wit-Russische deel van het oerbos van Bialowieza opgenomen. Het Biebrzadal is het mooiste en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa en zeer bekend bij vogelaars. In het voorjaar broeden hier 176 soorten vogels, waaronder de waterrietzanger, de poelsnip, de kraanvogel, de zwarte ooievaar, de schreeuw- en de zeearend.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.