Met zoveel natuur kun je in Polen geweldige outdoor-reizen beleven. Wat denk je hiervan:

Er zijn dan ook speciale wandel- en fietsvakanties, en andere reizen waarbij je allerlei outdoor-activiteiten in Polen onderneemt. Wat denk je van deze:

Fietsvakantie Mazurië (9 dagen)

SNP Reizen heeft een 9-daagse fietsvakantie in Mazurië waarbij je overnacht in boerderijen en pensions. Onderweg kom je ooievaars, korenschoven, spiegelgladde meren en uitgestrekte loofbossen tegen. Ook kom je door de ‘wetlands’ rond de Biebrza, waar zeearenden, otters en elanden leven. Je fietst over verharde en onverharde wegen en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Fietsen langs de Baltische kust met OAD (10 dagen)

Voor deze fietsvakantie in Polen reis je met de bus naar Noord-Polen. Daar fiets je onder andere door nationaal park Słowinski en over het schiereiland Hel. Ook kom je langs steden als Gdynia, Sopot, Gdansk, Elblag en Frombork.

Fietsvakantie Noordoost-Polen (12 dagen)

Deze fietsvakantie begint in het dal van de Biebrza, dat bekendstaat om de uitgestrekte moerassen. De fietsafstanden zijn:

  • Wólka Piaseczna – Makosieje: 69 km (van de Biebrzamoerassen naar het Mazurische merengebied)
  • Makosieje – Bakalarzewo: 50 km (verder het oostelijke deel van het Mazurische merengebied in)
  • Bakalarzewo – Wizajny: 52 km (langs het ‘aquaduct’ van het Romincka-woud en het drielandenpunt van Polen met de Russische Enclave van Kaliningrad en Litouwen)
  • Dagtocht vanuit Wizajny : 52 km (naar Litouwen)
  • Wizajny – Giby: 56 km
  • Dagtocht vanuit Giby: 32 of 49 km (of zwemmen in een van de vele meren rond Giby)
  • Giby – Plaska: 30 km, uit te breiden tot 72 km (door het woud van Augustow en eventueel naar de Wit-Russische grens)
  • Plaska – Wolka Karwowska: 60 km (via de stad Augustow)
  • Wólka Karwowska – Dolistowo Stare: 45 km (terug naar het Biebrzadal)
  • Dolistowo Stare – Goniadz (20 km kanovaren of 35 km fietsen)

Wandelvakantie Noordoost-Polen (10 dagen)

In Noordoost-Polen vind je veel nationale parken met unieke natuur. Je vindt hier het grootste en best bewaard gebleven laaglandmoerassengebied van Europa: de Biebrzamoerassen. Daarnaast ligt hier het laatste stukje oerbos van Europa: het Bialowieza-oerbos. In deze twee natuurgebieden leven heel veel vogelsoorten, maar ook elanden, bevers, otters en wolven. Al die natuur maakt deze regio tot een perfecte bestemming als je van wandelen houdt. Je loopt hier over onverharde weggetjes, oude trekkersporen en andere bijzondere wandelpaden. Natuurlijk Reizen organiseert een wandelvakantie naar dit gebied.

Wandelexpeditie in het Reuzen- of Tatragebergte

Bij M2B Expedities Polen kun je een 4- of 5-daagse wandelexpeditie in het zuiden van Polen boeken. Je kunt ook een expeditie op maat laten maken.

Rondreis Polen voor vogelaars (8 dagen)

SNP heeft een rondreis Polen speciaal voor vogelliefhebbers. In 8 dagen verken je de oerbossen, moerassen en kleinschalige cultuurlandschappen van Noordoost-Polen. Je krijgt een gedetailleerde beschrijving van de routes, inclusief de beste vogelspots. Ook ga je twee dagen met een lokale Engelstalige gids op stap: in Bialowieza verken je het meest ongerepte deel van het oerbos, waar je zonder gids niet mag komen en waar je wisenten kunt tegenkomen. De moerassen van de Biebrza verken je vanuit een pension waarvan de eigenaar zelf vogelaar is. Met hem ga je op zoek naar bijzondere soorten zoals de roodmus, de halsbandvliegenvanger en de waterrietzanger.

Vogelreis Noordoost-Polen (10 dagen)

Deze vogelreis is al jarenlang populair en raakt vaak snel volgeboekt. Je reist met Natuurlijk Reizen naar de Biebrzamoerassen en het oerbos van Bialowieza. Sinds 2018 is ook een dagje vogelen in het Wit-Russische deel van het oerbos van Bialowieza opgenomen. Het Biebrzadal is het mooiste en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa en zeer bekend bij vogelaars. In het voorjaar broeden hier 176 soorten vogels, waaronder de waterrietzanger, de poelsnip, de kraanvogel, de zwarte ooievaar, de schreeuw- en de zeearend.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.